Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Temperaturi extreme într-o regiune din Rusia: Mai multe școli au fost închise

ger frig - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Elevilor din zece sate dintr-o îndepărtată regiune rusească li s-a spus să stea acasă și să studieze de la distanță, din cauza temperaturilor de -50°C, a anunțat administrația locală.
CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik, Doina Crainic. Satele unde au fost închise şcolile sunt situate în districtul Ust-Aldan, lângă cel mai mare oraș al regiunii Iakutia, Yakutsk. Regiunea, numită și Republica Sakha, este renumită în întreaga lume pentru temperaturile incredibil de scăzute de aici. În această regiune se află Oimiakon, cunoscută drept cea mai rece așezare locuită de pe Pământ, potrivit RT.
Luni, guvernul local a spus celor 695 de elevi să rămână acasă după ce a fost înregistrată o temperatură de -50°C în satul Kylaiy, din districtul Ust-Aldan.
Unii elevi nu sunt totuși atât de norocoși. Scutirea a fost acordată doar copiilor foarte mici, iar unii elevi mai mari sunt încă obligați să participe la lecții „în funcție de temperatură”. Mercurul a scăzut la -38°C luni în Yakutsk, unde cursurile se desfășoară ca de obicei.
În ultimii ani, Iakutia a devenit renumită pentru un alt tip de vreme extremă – incendiile de pădure. La începutul acestui an, regiunea a fost afectată de incendii întinse pe milioane de hectare, ceea ce a determinat administrația să declare stare de urgență.
Iakutia este deosebit de vulnerabilă la schimbările climatice, deoarece o mare parte din infrastructura acesteia este construită pe permafrost. Pe măsură ce va începe să se dezghețe, se preconizează că acest lucru va duce la consecințe sociale și economice grave.
Зимние забавы в русские морозы - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2021
Video
Distracție pe timp de ger năprasnic în Rusia
Fluxul de știri
0