Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O altă țară din UE ar putea intra într-un lockdown complet de trei săptămâni

© AFP 2022 / BARBARA GINDLLockdown, magazin închis
Lockdown, magazin închis - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O altă ţară din UE ia în considerare un posibil lockdown complet pentru a stopa creșterea numărului de infecții cu COVID-19, un lockdown similar celui introdus în Austria.
CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik, Doina Crainic. Guvernul Slovaciei ia în considerare un posibil lockdown complet pentru a stopa creșterea numărului de infecții cu COVID-19, un lockdown similar celui introdus în ţara vecină Austria, a declarat luni cabinetul prim-ministrului Eduard Heger.
Heger a spus că cabinetul său analizează „intens” introducerea unui blocaj de trei săptămâni, care a fost propus de Ministerul Sănătății. El a adăugat că opinia experților va determina luarea unei decizii în zilele următoare.
De asemenea, luni, Heger a mai spus că este în favoarea vaccinării obligatorii pentru persoanele de peste 50 de ani, dar a menţionat că va urma îndrumările experților și în acest sens.

,„Sunt convins astăzi că nu există altă cale decât vaccinurile dacă nu vrem să avem valuri și blocaje repetate. Acest lucru distruge economia, sănătatea și viața oamenilor. Dacă nu vrem să trăim această agonie pentru ani de zile, în mod clar trebuie să fim protejați de vaccin”, a declarat Heger, citat de RT.

Slovacia a interzis deja persoanelor nevaccinate accesul în baruri și pub-uri și a ordonat restaurantelor să suspende toate serviciile de servire în interior, ca parte a unui set de măsuri convenite săptămâna trecută.
Germania - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Internațional
Țara care impune lockdown pentru nevaccinați
Aproximativ 45% din populația Slovaciei este vaccinată, fiind una dintre cele mai scăzute rate din Europa. Austria vecină a intrat luni într-un lockdown naţional de 10 zile, care afectează toți cetățenii, în contextul în care cazurile de coronavirus au crescut, cancelarul Alexander Schallenberg cerându-şi scuze cetățenilor vaccinați pentru „măsura drastică”.
În acelaşi timp, cancelarul Angela Merkel a avertizat că restricţiile actuale împotriva COVID-19 nu sunt suficiente și că Germania se confruntă cu o „situație extrem de dramatică” în apropierea iernii.
Fluxul de știri
0