Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Conferința de presă a vicepremierului Andrei Spînu – LIVE

Abonare
Vicepremierul, ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a Republicii Moldova, Andrei Spânu, susține o conferință de presă la Chișinău. Cel mai probabil, el va vorbi despre problema livrărilor de gaze naturale.
Amintim că astăzi Spînu a declarat pe canalul său de Telegram că Modovagaz nu a găsit o soluție comercială pentru a stinge datoria curentă către Gazprom, iar Guvernul încearcă să identifice soluții și să asigure livrarea gazului pentru cetățenii Republicii Moldova. Asta după ce concerul rus de livrare a gazelor a avertizat că ar putea sista livrarea combustibilului albastru către Republica Moldova, dacă partea moldovenească nu va efectua plățile pentru gazele consumate în termen de 48 de ore. Este vorba de o datoria pentru luna octombrie și o parte din noiembrie.
Deși, în seara zilei de 22 noiembrie, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale susținea că nu a primit deocamdată nicio avertizare de la Gazprom privind necesitatea achitării plății curente, ministrul Spînu astăzi confirmă datoria și informează că ieri, la solicitarea Gazprom, a avut loc ședința Consiliului de Observatori al MoldovaGaz.
„Unicul subiect al discuției a fost datoria curentă acumulată de către MoldovaGaz pentru luna octombrie și avansul pentru noiembrie”, scrie Spînu.
Potrivit ministrului, aceste sume urmau să fie achitate până la data de 20 noiembrie. Mai mult, Spînu confirmă că această formulă de achitare pentru gaze este parte a contractului de bază între MoldovaGaz și Gazprom și „nu este o condiționalitate nouă”.
Fluxul de știri
0