Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cauzele teribilului accident de autobuz din Bulgaria: Două ipoteze principale

© REUTERS / STOYAN NENOVНа месте ДТП с автобусом на автомагистрали "Струма" в Болгарии
На месте ДТП с автобусом на автомагистрали Струма в Болгарии - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unul dintre supraviețuitorii accidentului de autobuz din Bulgaria i-a spus prim-ministrului Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, că a auzit o explozie înainte de producerea accidentului.
CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Autoritățile de din Bulgaria iau în calcul două ipoteze principale privind cauza accidentului de autobuz care a avut loc în noaptea de luni spre marți pe autostrada Struma, a declarat procurorul șef adjunct al Republicii, șeful Serviciului Național de Investigații Borislav Sarafov. Ancheta examinează drept cauze principale defecțiunea tehnică a vehiculului și eroarea umană.
„Cadavrele au ars și nu pot fi recunoscute. Mai avem de prelevat mostre pentru a stabili identitatea fiecăreia dintre victime", a spus Sarafov, citat de postul Nova TV.
Șeful serviciului de investigații a numit acest accident „o tragedie fără precedent”. El a precizat că nu există informații exacte dacă în autobuzul ars se aflau și cetățeni ai Bulgariei.
Potrivit datelor preliminare, în autobuz se aflau 52 de persoane, dintre care 46 au murit, inclusiv 12 copii. Șapte persoane au fost internate în spital, viețile lor sunt în afara pericolului, a spus Sarafov.
Accidentul tragic a avut loc marți, în jurul orei locale 2.00 pe autostrada Struma, în apropiere de satul Bosnek din regiunea Pernik, vestul Bulgariei. Autobuzul cu numere macedonene a luat foc în urma accidentului. Potrivit informațiilor din presă, autobuzul călătorea din Turcia (excursie la Istanbul) către Macedonia de Nord.
Unul dintre supraviețuitorii accidentului de autobuz din Bulgaria i-a spus prim-ministrului Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, că a auzit o explozie înainte de producerea accidentului.
Zayev a plecat la Sofia împreună cu ministrul de Externe și cel al Sănătății și a declarat că echipele respective de specialiști au fost trimise în Bulgaria. Premierul a menționat anterior că le va fi foarte recunoscător autorităților țării dacă „vor dezvăluie cauzele accidentului și vor oferi aceste informații”.
Fluxul de știri
0