Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Capitala se pregătește de iarnă! Ce și-au propus să cumpere autoritățile municipale

© Sputnik / Mihai CarausДождь зимой
Дождь зимой - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Abonare
Autoritățile municipale de pregătesc de venirea zăpezii. În context, municipalitatea organizează licitații pentru a cumpăra material antiderapant.
CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Întreprinderea municipală Regia "Exdrupo" își suplimentează stocurile de material antiderapant pentru sezonul rece. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit edilului-șef, deocamdată în stoc șa "Exdrupo" sunt trei mii de tone de amestec de sare și nisip, dar autoritățile se pregătesc ca în timpul apropiat să cumpere suplimentar 2,3 mii de tone de sare și aproximativ o mie de tone de nisip.

"Totodată, în eventualitatea unei ierni cu precipitații abundente, întreprinderea demarează proceduri de licitație pentru alte 10 mii tone de material antiderapant", scrie Ceban.

În același timp, primarul Capitalei anunță că întreprinderea" Exdrupo" are în dotare 56 autospeciale și mecanisme funcționale pentru iarnă.
Potrivit primarului, suplimentar a fost anunțată și licitația pentru achiziționarea serviciilor de arendă a cel puțin tri autospeciale pentru răspândirea materialului antiderapant și cinci autogreidere.
toamnă - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Coronavirus
Ultimă oră: Noi restricții anti-COVID în Chișinău - Anunțul lui Ion Ceban
Amintim că la începutul lunii noiembrie, Ion Ceban a anunțat că a fost lansată o licitație pentru procurarea utilajului necesar la deszăpezirea și salubrizarea orașului. Astfel, Direcția Transport din cadrul Primăriei a desfășurat deja licitația pentru a se procura:
două aspiratoare
trei tractoare cu șasiu pentru salubrizare, dar și cu lame pentru deszăpezire, inclusiv cu maturi de înlăturare a stratului de zăpadă de pe carosabil
un utilaj de aplicare a marcajului rutier
un buldoexcavator multifuncțional
o pompă pentru curățarea sistemului de canalizare pluvială.
Pentru a suplimenta utilajul necesar, Primăria a anunțat licitație pentru a se procura un autobuz pentru transportarea muncitorilor, două tractoare multifuncționale dotate cu toate ustensilele necesare pentru lucrările executate de „Exdrupo” în reparația drumurilor, două autospeciale noi pentru aplicarea materialului antiderapant, o cameră video specializată pentru rețelele de canalizare pluvială și un utilaj de colmatare a fisurilor pe carosabil.
Primarul a precizat că cinci mașini multifuncționale care sunt acum în dotarea Întreprinderii Municipale „Exdrupo” au fost donate de către Federația Rusă, iar una a fost donată de Primăria din Viena.
Fluxul de știri
0