Vitamina deficitul căreia poate favoriza apariția unui accident vascular cerebral

vitamine  - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Ziarul britanic Express scrie cu referire la un stiudiu efectuat de oamenii de știință despre vitamina lipsa căruia în organism poate crește semnificativ riscul de accident vascular cerebral
Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit că nivelurile scăzute de vitamina D cresc riscul de accident vascular cerebral, scrie ziarul britanic Express. După cum au menționat experții, acest compus organic este necesar pentru funcționarea multor sisteme cheie din organismul uman - de la imunitate la metabolismul sistemului osos.
De asemenea, în acel articol să menționează că, vitamina D asigură activitatea normală a inimii și a vaselor, iar lipsa acesteia poate dubla riscul să fie afectată alimentarea cu sânge a creierului.
Această vitamină se formează în epiderma pielii sub influența razelor ultraviolete, prin urmare, deficiența ei este simțită în Marea Britanie și în țări similare, acolo unde există puțină lumină solară. În lunile de iarnă, substanța benefică poate fi obținută prin consumul de pește gras, ouă, ficat de vită și iaurt, au spus medicii.
Mai devreme, medicul și prezentatorul TV Alexander Myasnikov a spus că vitaminele din alimente sunt în general absorbite mai bine decât atunci când se folosesc complexe de vitamine și minerale. Cu toate acestea, vitamina D, care se vinde în farmacii, ar trebui consumată de femeile însărcinate, vârstnici, copii și adulți: mai ales dacă au o deficiență confirmată a acestei substanțe.
Fluxul de știri
0