Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a comentat știrea că Ucraina folosește complexul Javelin

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Lavrov a comentat știrea că Ucraina folosește complexul Javelin: Kievul pregătește o provocare.
CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Kievul vrea cu tot dinadinsul să provoace înrăutățirea situației în Donbas, a declarat Ministerul Afacerilor Externe a Federației Ruse, Serghei Lavorov.
Anterior șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, într-un interviu pentru Military Times, a declarat că Forțele Armate al Ucrainei au folosit pentru prima dată sistemul de rachete antitanc american Javelin în confruntarea cu autoproclamatele DPR și LPR.
Potrivit RIA Novosti, Lavrov a spus că nu a auzit de această declarație.
„Dar, a precizat el, această retorică agresivă din partea conducerii de la Kiev, în special a șefilor armatei ucrainene s-a manifestat în ultimele săptămâni și chiar luni. Pentru că atunci când o astfel de retorică militantă crește în intensitate, pare să reflecte dorința de a realiza o provocare”, a spus Lavrov la o conferință de presă, care a avut loc după discuțiile purtate de șeful Diplomației Ruse cu ministrul de Externe libanez, Abdullah Bou Habib.
La sfârșitul lunii august, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a anunțat că președintele Joe Biden a aprobat un nou pachet de ajutor militar de 60 de milioane de dolari pentru Kiev, inclusiv furnizarea de sisteme portabile de rachete antitanc Javelin. În total, din 2014, Washingtonul a alocat peste două miliarde și jumătate de dolari pentru aceste scopuri.
Anterior, trupele ucrainene au folosit în premieră drona de atac Bayraktar în Donbas. Kievul susține că drona a distrus arma inamicului cu o bombă ghidată.
Fluxul de știri
0