Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Gazprom: Livrările către Moldova ar putea fi sistate în 48 de ore

© Sputnik / Mihai CarausГазовая плита
Газовая плита - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Gazprom a anunțat Republica Moldova că din cauza neefectuării plăților la gaz, peste 48 de ore, va opri livrările către țara noastră.
Anunțul a fost făcut de reprezentantul Gazprom Serghei Cuprianov, care a fost citat de Rusia 24.
Gazprom este extrem de dezamăgit de felul în care Chișinăul își îndeplinește obligațiunile contractuale, a anunțat Serghei Kuprianov. Potrivit lui, Moldova trebuia să achite facturile pentru livrările curente până în data de 22 noiembrie.
“Având în vedere situația complicată economică și financiară în care se află Moldova, conducându-se de dorința de a păstra pentru Moldova capacitatea de a face față plăților pe termen lung în raport cu Gazprom, dar și de poziția președintelui Rusiei, la care partea moldoveană a apelat în repetate rânduri cu rugămintea de a contribui la soluționarea problemei, Gazprom a luat decizia de a semna contractul practic în condițiile propuse de partea moldoveană, dar cu o clauză esențială și importantă: Moldova va achita în termen în măsură deplină plățile curente la gaz”, a declarat Kuprianov.
“Astăzi, 22 noiembrie, a expirat termenul plății curente. Plata nu a fost efectuată. Dat fiind această situație, Gazprimi, în conformitate cu prevederile contractului, anunță partea moldovenească că, peste 48 de ore, livrările de gaz către Moldova vor fi sistate”, a mai menționat Serghei Cuprianov.
Ca în final să adauge că „Gazprom este extrem de dezamăgit de felul în care Moldova își îndeplinește angajamentele contractuale”.
Fluxul de știri
0