Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Este sau nu căsătorită Marina Tauber?

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Candidatul Partidului ”Șor”, Marina Tauber, a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale din Bălți, care a avut loc pe 21 noiembrie 2021. Este sau nu căsătorită Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Marina Tauber s-a născut în data de 1 mai 1986 la Chișinău, fiind de origine evreiască.

Cariera sportivă a candidatului Partidului ”Șor”, Marina Tauber

La vârsta de 14 ani, Tauber s-a înscris la Academia de Tenis „Nick Bollettieri” din Bühl, Germania, unde a studiat până în 2002.
Din 2003, Marina Tauber a frecventat Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, obținând diplomă de licență în 2011 și diplomă de master în 2013.
În 2010, Marina Tauber s-a implicat în activitatea Federației de Tenis ca manager pe dezvoltare și vicepreședinte. Ulterior, în 2011, Tauber a fost numită Președinte al Federației de Tenis, funcție pe care a deținut-o timp de șase ani.
În perioada 2015-2017 Marina Tauber a deținut funcția de director a Școlii Sportive Specializate în Tenis din Republica Moldova.

Activitatea politică a candidatului Partidului ”Șor”, Marina Tauber

Totodată, în perioada 2013-2016 Tauber își face primii pași în domeniul politic, luând masteratul în științe politice la Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova.
Ulterior, în anul 2016, Marina Tauber aderă la Mișcarea social-politică „Ravnopravie” (actualul Partidul ”Șor”), fiind numită vicepreședinte al partidului la scurt timp după alegerea lui Ilan Șor în fruntea formațiunii politice. În 2017-2018, Tauber a îndeplinit aceeași funcție și în cadrul Asociației Obștești „Pentru Orhei”.
În luna mai 2018, Marina Tauber a fost aleasă în funcția de primar al comunei Jora de Mijloc. Iar la alegerile parlamentare din 2019, Tauber a concurat pe circumscripția nr. 19 Ivancea și a câștigat detașat, devenind la 9 martie deputat în Parlament și renunțând la funcția de primar al Jorei de Mijloc. La 4 decembrie a fost votată în funcția de șef a Comisiei mediu și dezvoltare regională, fiind susținută de PSRM.

Este sau nu căsătorită Marina Tauber?

Candidatul Partidului Șor, Marina Tauber, nu este căsătorită, cel puțin în ultimii ani nu a apărut nicio informație în presă în acest sens.
În anul 2019, Marina Tauber a fost surprinsă cu un inel pe degetul inelar. Trezând curioritatea presei, Tauber a fost întrebată dacă a fost cerută în căsătorie, însă aceasta a zis că nu.
Tot atunci, Marina Tauber spunea că nu ar vrea să dea detalii despre viața personală, însă a precizat că se află într-o relație.

Marina Tauber și presupusele legături cu frauda bancară din 2012-2014

La mijlocul lunii septembrie 2019, Marina Tauber a fost reținută în cadrul unei anchete penale pe cazul „furtul bancar”. Ulterior, Tauber a fost plasată în arest la domiciliu. La începutul lunii octombrie 2020, Procuratura Anticorupție a anunțat încetarea procesului penal în dosarul „frauda bancară” împotriva a patru acționari ai Unibank, inclusiv și Marina Tauber.
În iulie 2021, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, Tauber a intrat din nou în Parlament pe listele Partidului ”Șor”.
Fluxul de știri
0