Vot încheiat! Secțiile de votare unde astăzi au avut loc alegeri s-au închis

© Sputnik / Mihai CarausПодсчет голосов на досрочных парламентских выборах в Молдове-2021
Подсчет голосов на досрочных парламентских выборах в Молдове-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Abonare
La ora 21:00, cele secțiile de votare din țară, unde astăzi s-au desfășurat alegeri locale noi, s-au închis.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Secțiile de votare unde astăzi s-au desfășurat alegeri locale noi s-au închis la ora 21:00.
Acum, membrii birourilor electorale încep să numere voturile.
Mai devreme, CEC a anunțat patru cazuri de încălcare a legislației electorale în două circumscripții electorale în ziua alegerilor locale noi. Este vorba de circumscripțiile electorale Bălți și Fălești. Comisia Electorală Centrală anunță că două dintre acestea se referă la bănuiala rezonabilă de agitație electorală, iar altele două la bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor.
Potrivit informațiilor prezentate de CEC, materialele se află la etapa de verificare și stabilire a circumstanțelor cazurilor sesizate, de administrare a probelor în vederea adoptării deciziilor corespunzătoare faptelor.
Totodată, prin intermediul modulului „Observatorii”, a fost depusă o sesizare care comunică despre nerespectarea de către funcționarii unui birou electoral al unei secții de votare din orașul Cupcini, raionul Edineț, a regulilor de protecție anti COVID-19.
Alegerile locale noi s-au desfășurat în municipiul Bălți; satul Opaci și comuna Ucrainca raionul Căușeni; comuna Hârtop, raionul Cimișlia; orașul Cupcini și satul Hlinaia, raionul Edineț; satul Călinești, comuna Ișcălău și satul Pârlița, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni; satul Bălceana, raionul Hâncești; comuna Cneazevca, raionul Leova; satele Palanca și Ștefănești, raionul Ștefan Vodă și comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni.
La alegeri au fost așteptați 130 554 de cetățeni cu drept de vot.
Fluxul de știri
0