Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Psiholog: Cum să eviți panica generată de coronavirus

© Inquam Photos / Octav GaneaAmbulanțe, bolnavi covid-19
Ambulanțe, bolnavi covid-19 - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Abonare
Doctorul în psihologie Elena Kovaliova a explicat cum să reacționăm corect la ceea ce se întâmplă în condițiile pandemiei cronice de COVID.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Situația epidemiologică în lume și în Moldova stârnește îngrijorare, de aceea este important să avem o atitudine corectă și să acționăm competent. În primul rând, nu trebuie să te concentrezi pe frică și anxietate, este mai bine să începi să cauți oportunități care te vor ajuta să le eviți.
Opinia a fost exprimată în emisie la Radio Sputnik Moldova de către lectorul universitar, doctorul în psihologie Elena Kovaliova.
"Există o linie foarte fină aici, pe care o depășim. Este necesar să ne gândim la ceea ce poate spori imunitatea individuală. De exemplu, un stil de viață sănătos. Și atunci gândul nostru va lucra pentru a o întări. Avem nevoie de oportunități și șanse care să permită unei persoane să acționeze într-o direcție pozitivă”, a spus expertul.
Potrivit lui Kovaliova, dacă gândurile sunt îndreptate către frică și sentimente, atunci aceasta privează persoana de stilul activ de viață și resurse utile.
„În plus, trebuie să-ți cunoști resursele, adică din ce poate obține o persoană emoții pozitive: o conversație cu rudele sau prietenii, o plimbare la aer curat, comunicarea cu copiii sau simpla relaxare”, a conchis interlocutorul.
Fluxul de știri
0