Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit artista poporului din Rusia Nina Ruslanova

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaNina Ruslanova
Nina Ruslanova - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Abonare
Informația despre moartea Ninei Ruslanova a fost confirmată de directorul Breslei Actorilor de Cinema din Federația Rusă, Valeria Valeria Guskina.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Artista poporului din Federația Rusă Nina Ruslanova a murit la vârsta de 75 de ani, după o boală care a măcinat-o mult timp. Acest lucru a fost anunțat de actorul Stanislav Sadalski.
„Directorul Breslei Actorilor de Cinema din Rusia, Valeria Guskina, a sunat și a anunțat vestea tristă - Nina Ruslanova a murit”, se spune în mesaj.
Nina Ruslanova este o actriță de teatru și film sovietică și rusă. S-a născut pe 5 decembrie 1945 în orașul Bogoduhov (regiunea Harkov din RSS Ucraineană, acum Ucraina), a fost crescută într-un orfelinat.
După ce a absolvit facultatea în 1969, Ruslanova a fost invitată la mai multe teatre din Moscova simultan - Sovremennik, Taganka, Teatru „Evgeni Vahtangov”. Alegându-l pe acesta din urmă, ea a lucrat acolo timp de 15 ani.
Debutul cinematografic al Ninei Ruslanova a avut loc în 1967 - a jucat-o pe Nadejda în filmul Kirei Muratova „Întâlniri scurte”, unde partenerul ei a fost Vladimir Vîsoțki. În total, biografia ei are peste 140 de roluri în filme, inclusiv „Afonia”, „Samara-Gorodok”, „Kin-dza-dza!”, „Întoarcerea lui Budulai”, „Țiganul”.
Fluxul de știri
0