Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul petrolului este în continuă scădere

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaPetrol
Petrol - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din cauza mai multor factori, prețurile la petrol sunt în continuă scădere în ultima perioadă, astfel s-a ajuns la nivelul cotațiilor minime din această vară.
BUCUREȘTI, 20 nov - Sputnik. Prețul petrolului conform datelor de tranzacționare de pe bursele internaționale s-a încheiat în această săptămâna cu cea mai mare scădere comparativ cu luna august curent.
Prețul la contractele futures marca Brent pentru luna ianuarie a scăzut în cursul săptămânii cu 3,6%, coborând până la 78,89 dolari pe baril, marca WTI - cu 5,8%, până la 75,94 dolari pe baril, conform ultimelor date de tranzacționare.
Cotațiile petrolului sunt în scădere pentru a patra săptămână consecutiv. În total, pe parcursul a patru săptămâni, prețul petrolului a scăzut cu aproximativ 8%, respectiv 9%, de la 85,5 și 83,8 dolari pe baril.
Factorii care au influiențat negativ cotațiile bursiere a petrolului vor afecta pe viitor nu numai cererea, dar și oferta. Piețele sunt în așteptare, urmărind știrile despre o posibilă vânzare a rezervelor strategice de petrol ale Statelor Unite și din alte câteva țări.
În același timp, deteriorarea situației din jurul pandemiei poate afecta perspectivele de creștere cererii și redresarea economiei globale.
Anterior, în unele țări din Europa, din cauza creșterii incidenței, restricțiile au fost din nou înăsprite. În plus, compania americană de servicii petroliere și gaze Baker Hughes Company a publicat datele statistice actualizate din acestă săptămână privind numărul platformelor petroliere din SUA. În ultima săptămână numărul acestor platforme a crescut cu șapte, până la 461.
Fluxul de știri
0