Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu a fost întrebat la Moscova ce crede despre unirea cu România: Ce a răspuns - VIDEO

Nicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Abonare
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a oferit un interviu pentru radio ”Echo Moscvî” și a fost întrebat în emisie ce crede despre unirea Moldovei cu România.
"Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic... Eu reies din faptul că nu sunt doar Nicu Popescu, sunt și ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent.
România a fost primul stat care a recunoscut independența Moldovei și aici nu există întrebări care ar plana asupra independenței Moldovei. De aceea, eu sunt pentru o Moldovă independentă. Noi avem un astfel de mandat din partea populației”, a declarat Nicu Popescu.
Amintim că ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, s-a aflat la Moscova în zilele de 16 și 17 noiembrie. În capitala Rusiei, Popescu a avut planificate negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt.
După întrevederea cu ministrul rus al Agriculturii, Popescu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov. Cei doi au semnat planul de consultări între ministerele Afacerilor Externe pentru anii 2022 - 2023.
Apoi, Popescu s-a întâlnit cu președintele Comitetului pentru Afaceri Externe, Girgori Karasin, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak. Spre finalul vizitei, Nicu Popescu s-a văzut cu experți și jurnaliști.
Fluxul de știri
0