Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stop campania electorală: Ce este interzis în ziua tăcerii

© Sputnik Francealegeri
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Abonare
Mâine în 16 localități din țară vor avea loc alegeri locale. Conform Codului Electoral, în ziua tăcerii, dar și în ziua alegerilor, orice agitație electorală este pedepsită conform legii.
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Campania electorală pentru alegerile locale din 16 localități din Republica Moldova a luat sfârșit. În ziua tăcerii, dar și în ziua alegerilor, atât candidații la fotoliul de primari, cât și alte persoane nu mai pot face agitație electorală.
Conform legislației, în aceste două zile nu este permisă nici apariția concurenților electorali în emisiuni televizate sau radiofonice.
„Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior”, prevede în mod expres Codul Electoral al Republicii Moldova.
Totodată, concurenții electorali nu pot efectua transferuri de fonduri folosind „fondurile electorale”.
Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă, de la 15 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Societate
Alegeri pe 21 noiembrie 2021 în alte două localități
Amintim că pe 21 noiembrie au loc alegeri locale noi în municipiul Bălți și 15 localități: satul Palanca și satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă; satul Bălceana, raionul Hâncești; satul Hlinaia și orașul Cupcini, raionul Edineț; comuna Ucrainca și satul Opaci raionul Căușeni; comuna Hîrtop, raionul Cimișlia; comuna Ișcălău, comuna Pîrlița și satul Călinești, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni; comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni, municipiul Bălți și comuna Cneazevca din raionul Leova.
Fluxul de știri
0