Crucifixul instalat de Năstase la Ministerul de Interne a fost scos: Unde a fost dus

© Photo : Mitropolia Chişinăului şi a Întregii MoldoveInstalarea crucifixului la MAI
Instalarea crucifixului la MAI - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Abonare
Crucifixul instalat pe holul Ministerului de Interne de către fostul ministru Andrei Năstase a fost scos. Iată cum au explicat gestul angajații instituției.
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Crucifixul instalat pe holul Ministerului de Interne de către fostul ministru Andrei Năstase a fost demontat și dus la Biserica „Sfântul Dumitru” din Chișinău.
Instituția precizează într-un comunicat de presă că a scos crucifixul în contextul deciziei Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din 2019, care a devenit irevocabilă după ce Curtea Supremă de Justiție a stabilit acest lucru.
„Întru respectarea legii și a principiului statului de drept, MAI a executat decizia Consiliului. Crucifixul a fost transmis fețelor bisericești și se află în lăcașul de cult - Biserica ,,Sf. Dimitrie cel Nou” din capitală”, precizează MAI.
Anterior, Andrei Năstase a declarat că va contesta la CEDO hotărârea Curții SUpreme de Justiție, iar Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a menționat că scoaterea crucifixului de pe holul Ministerului Afacerilor Interne al Republica Moldova drept un act defăimător și de discreditare a majorității naționale.
”Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a luat act și își exprimă îngrijorarea profundă față de decizia Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al Curții Supreme de Justiție, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova”, se arată în comunicatul emis de Mitropolie.
Amintim că pe 16 decembrie 2019, Consiliul pentru Prevenire și Combatere a Discriminării a emis o decizie prin care a cerut scoaterea crucifixului din incita sediului MAI și a solicitat prezentarea scuzelor publice din partea lui Andrei Năstase. Examinarea acestui caz este o urmare a plângerii depuse de bloggerul Corneliu Gandrabur.
În calitate de ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase inaugurase crucifixul în sediul MAI pe 15 septembrie 2019, în prezența mitropolitului Chișinăului Vladimir și mitropolitul Basarabiei Petru.
Fluxul de știri
0