Пожар - Sputnik Moldova, 1920
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

În ce stare e șoferul moldovean implicat în accidentul cu șapte morți din Grecia

© Sputnik / Miroslav RotariImagine din arhivă
Imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a oferit detalii despre accidentul cu șapte morți din Grecia, în care a fost implicat un microbuz condus de un șofer moldovean care transporta ilegal migranți.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Ministerul de Externe precizează că s-a autosesizat cu privire la accidentul teribil produs în localitatea Rodopi din Grecia, în care a fost implicat un cetățean moldovean.
Asta după ce s-a aflat că un microbuz în care se aflau migranți ilegali s-a izbit de un baldachin de pe carosabil, în timp ce șoferul, originar din Moldova, încerca să scape de urmărirea poliției.
Ministerul precizează că a luat legătura cu Ambasada Republicii Moldova în Grecia, care a solicitat informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate.
„Conform informațiilor obținute de la autoritățile elene, șoferul automobilului implicat în accident, cetățean al Republicii Moldova, a suferit răni ușoare”, precizează Ministerul de Externe.
Șoferul din Moldova transporta ilegal 14 migranți într-un microbuz. Ignorând cererea polițiștilor de a opri, a accelerat și a făcut o viraj brusc, provocând un accident.
În consecință, șapte persoane au murit pe loc, alte șase au fost grav rănite și au fost transportate la spitalul Komotini. Încă două persoane cu răni ușoare au fost internate într-o unitate medicală din Xanthi, menționează publicația.
Lovitura a fost atât de puternică încât mașina s-a transformat într-un morman de fiare. Pentru extragerea victimelor a fost nevoie de ajutorul salvatorilor.
Potrivit poliției, șoferul a transportat ilegal imigranți, scrie „Protothema”.
Acum se stabilește identitatea și cetățenia tuturor victimelor accidentelor rutiere.
Fluxul de știri
0