Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a spus ce subiecte vor discuta Putin și Biden la întâlnire

© AFP 2024 / Denis BalibouseПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден во время встречи в Женеве
Президент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден во время встречи в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a vorbit despre subiectele negocierilor dintre Vladimir Putin și Joe Biden, care ar putea avea loc până la sfârșitul acestui an.
Dmitri Peskov a declarat că Ucraina și NATO vor fi subiecte de discuție la întâlnirea online dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden.
„Bineînțeles, Ucraina: există o mulțime de dispute în jurul Ucrainei. Desigur, în jurul Ucrainei vor exista și ceea ce pentru noi sunt acțiuni provocatoare ale forțelor armate NATO în apropierea granițelor noastre, care nu ne pot lăsa indiferenți și provoacă îngrijorare și, cel mai important, duce la necesitatea de a lua măsuri adecvate, dar luând aceste măsuri, operăm pe propriul nostru teritoriu”, a declarat purtător de cuvânt al Kremlinului pentru „Canalul unu”, citat de RIA Novosti.
El a precizat că încă nu există o dată precisă pentru întâlnire, dar contactele sunt posibile înainte de noul an.
"Dar poate mai târziu. Va depinde de modul în care converge programele președinților și de ce format aleg", a adăugat Peskov.
Potrivit acestuia, formatul video este de preferat pentru Moscova, dar șefii de stat vor decide.
După cum a spus însuși Putin joi, vorbind la colegiul extins al Ministerului de Externe, summitul din iunie cu Biden de la Geneva „a deschis câteva oportunități de dialog și echilibrare treptată a relațiilor <...>”.
Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a remarcat că atât Moscova, cât și Washingtonul „au o înțelegere cu privire la următorul contact în viitorul apropiat”. Dar este prea devreme să vorbim despre detalii, a adăugat diplomatul.
Fluxul de știri
0