Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ofițer SIS, bănuit de divulgarea informațiilor atribuite la secret de stat

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un ofițer al Serviciului de Informații și Securitate a fost suspendat din funcție, după ce a fost bănuit de divulgarea informațiilor care reprezintă secret de stat.
CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Un ofițer cu funcție de conducere la Serviciul de Informații și Securitate a fost suspendat din funcție și bănuit de divulgare a informațiilor ce constituie secret de stat.
Într-un comunicat al SIS este precizat că în această dimineață au fost efectuate precheziții în biroul de serviciu și la domiciliul ofițerului. Au fost ridicate dispozitive de stocare a informației și înscrisuri, iar ofițerul și-a recunoscut integral vina și cooperează cu ancheta.
„Angajatul SIS este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de articolul 344 alineatul 1 din Codul Penal- divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat de către o persoană căreia aceste informații i-au fost încredințate sau i-au devenit cunoscute în legătură cu serviciul sau munca sa”, este precizat în informarea de presă a SIS.
Tot astăzi, persoana a fost suspendată din funcție pe motivul săvârșirii unor presupuse fapte penale și în vederea protejării imaginii instituției și a prestigiului profesiei, anunță SIS.
Urmare a acestui incident, Serviciul de Informații și Securitate a inițiat o serie de măsuri urgente de eradicare a acțiunilor ce afectează integritatea profesională și personală a angajaților, care prevede respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofițerului de informații și securitate.
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Politică
Directorul CNA nu vine în Parlament la audierea activității instituției
Fluxul de știri
0