Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

Abonare
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Liliana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IGSU, viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, primarul de la Budești, Nina Costiuc.
Recent, a fost lansată Campania națională de prevenire și dialog comunitar „Bună ziua”. Timp de 2 săptămâni, în echipe mixte, polițiștii împreună cu carabinierii și pompierii, precum și salvatorii împreună cu polițiștii de frontieră vor activa în echipaje mixte, pentru a soluționa un spectru de probleme legate de ordinea și securitatea publică cu care se confruntă cetățenii. Despre scopul campaniei discutăm cu Liliana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IGSU. Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor din domeniul educației, împreună cu managerii instituțiilor, să revadă meniul unic în instituțiile de educație timpurie din capitală pentru perioada toamnă – iarnă. Totodată, a solicitat Guvernului să ofere sume splimentare de bani pentru îmbogățirea meniului copiilor din grădinițe. Discutăm subiectul cu viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici. Se vor confrunta primariile cu probleme la întreţinerea grădiniţelor, având în vedere că a crescut preţul la gaz şi respectiv nu a fost anuntat un program din partea Guvernului de subvenţionare a facturilor pe care le achită primăriile pentru încălzirea grădiniţelor. Ce vor face primarii, discutăm cu primarul de la Budești, Nina Costiuc.
Fluxul de știri
0