Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Un nou dosar penal pe numele lui Plahotnic la sesizarea SIS

Vladimir Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari a cetățeanului Vladimir Plahotniuc.
CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari a cetățeanului Vladimir Plahotniuc.
Instrumentarea dosarului de către procurorii PCCOCS a urmat anulării de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, a ordonanței de refuz în efectuarea urmăririi penale, emisă în vara lui 2021.
Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, noul dosar penal în privința figurantului a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit investigațiilor preliminare, bunurile mobile (inclusiv un iaht de lux) și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către suspect inclusiv în perioada când acesta exercita funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
Odată cu avansarea investigațiilor, publicul larg va fi informat despre amănuntele relevante cauzei, în măsura în care desfășurarea investigațiilor nu ar fi afectată.
Fluxul de știri
0