Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Primul medicament împotriva COVID-19 a fost autorizat în Moldova

© Sputnik / Mihai Carausmedicamente, imagine simbol
medicamente, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Pastila pentru tratamentul COVID-19 ajunge și în Republica Moldova! Autoritățile în sănătate au autorizat importul medicamentului.
CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Un preparat nou destinat tratamentului COVID-19 a fost aprobat astăzi de Comisia pentru autorizarea importului produselor farmaceutice neautorizate în Republica Moldova din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Este vorba despre medicamentul Molnupiravir.
Medicamentul care deține aprobarea autorității de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie are indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.
Potrivit autorităților din sănătate, medicamentul reprezintă un antiviral oral ce reduce capacitatea virusului COVID-19 de a se multiplica în organism, evitând astfel formele grave de boală.
De asemenea, AMDM a autorizat importul de Remdesivir – un antiviral sub formă de soluție perfuzabilă, folosit în tratarea formelor medii și severe de COVID-19. În Republica Moldova, acesta este utilizat în tratamentul infecției COVID-19 la adulți și la adolescenți cu pneumonie care necesită oxigenoterapie.
Amintim că de la începutul pandemiei în țara noastră, peste 354 de mii de persoane s-au infectat cu coronavirus, iar 8 602 au pierdut lupta cu viața din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Coronavirus
Cifre sumbre de la Ministerul Sănătății: Câte decese sunt raportate
Fluxul de știri
0