Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Kievul, cu povești de groază despre pericolul rusesc

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Lavrov: Kievul, cu povești de groază despre pericolul rusesc și distrage atenția de la sabotarea înțelegerilor Minsk-2.
CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Regimul de la Kiev încearcă să distragă atenția de la cursul său de distrugere a acordurilor de la Minsk, provocând „tot felul de povești de groază” despre presupusa amenințare rusească. Acest lucru a fost anunțat miercuri la o conferință de presă a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Faptul că guvernul ucrainean și personal președintele [Ucrainei Volodimir] Zelenski au luat cursul spre subminare a acordurile de la Minsk, sabotează tot ceea ce s-au angajat să îndeplinească și că, în același timp, profită de complicitatea deschisă a patronilor lor din Berlin, Paris și Bruxelles, după cum am înțeles, este, de asemenea, un fapt evident. Având în vedere problemele care există acum în Ucraina, vedem o dorință deschisă a regimului de la Kiev de a distrage atenția de la cursul îndreptat spre distrugerea Pachetului de măsuri de la Minsk, provocând tot felul de povești de groază, inclusiv amenințarea rusească”, a spus ministrul Lavrov, fiind citat de RIA Novosti.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu se oprește să provoace incidente în Donbass, în așteptarea asistenței din partea Occidentului. Acest lucru a fost anunțat miercuri de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o conferință de presă.
„Este clar că Zelenski nu se oprește să provoace unele incidente în așteptarea că, așa cum a spus Ostap Bender, străinătatea ne va ajuta”, a spus Lavrov.
Fluxul de știri
0