Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria, atacată din nou de eurocrați pe motiv de Soros

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKРекламный щит с плакатом венгерско-американского миллиардера и филантропа Джорджа Сороса
Рекламный щит с плакатом венгерско-американского миллиардера и филантропа Джорджа Сороса - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Abonare
În plină pandemie, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) și-a găsit totuși timp să decidă că legea ungară cunoscută ca ”Stop Soros” şi care incriminează asistenţa acordată solicitanţilor de azil încalcă legislaţia europeană
BRUXELLES, 16 nov – Sputnik, Daniela Porovăț. Ungaria este într-o dispută mai veche cu instituțiile europene pe tema imigrației și azilanților. Astăzi a fost publicată decizia Curţii de la Luxemburg potrivit căreia Ungaria a încălcat legislaţia UE atunci când a modificat reglementările interne pentru a incrimina activităţile de asistenţă pentru cererile de azil care nu corespundeau criteriilor naţionale.
CJUE a mai stabilit şi că reglementările din Ungaria care permit descalificarea cererilor de azil nu respectă criteriile legislaţiei UE.
O luptă similară duc instituțiile europene și cu Polonia, fie sub pretextul statului de drept, fie sub pretextul imigranților, fie sub pretextul drepturilor homosexualilor, toate trei fiind teme prin care Varșovia și Polonia își manifestă suveranitatea care, însă, îi deranjează foarte tare pe liderii europeni.
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Internațional
Politician român: Dumitriu, singurul care a devoalat instrumentalizarea pericolului rusesc
Reacția Ungariei nu s-a lăsat așteptată
Guvernul Ungariei a luat act astăzi de decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind reglementarea azilului, dar şi-a rezervat dreptul de a acţiona împotriva organizaţiilor neguvernamentale finanţate din străinătate care urmăresc să "promoveze migraţia".
Secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale Zoltan Kovacs a asigurat într-un mesaj pe Facebook că Ungaria respectă decizia CJUE, dar îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva ONG-urilor cu finanţare străină, inclusiv a celor finanţate de Soros care urmăresc obţinerea de influenţă politică sau promovarea migraţiei.
Cât timp este la putere, actualul guvern ungar "va pune în aplicare voinţa poporului ungar şi va împiedica transformarea Ungariei într-o ţară de imigraţie", a scris Kovacs, menţionând că sondajele au arătat că legea "Stop Soros" se bucură de susţinerea populaţiei.
Ministerul de Externe al Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Moldova și Rusia
Ministerul rus de Externe: Rusia - hotărâtă să continue cooperarea bilaterală cu Moldova
Fluxul de știri
0