Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț de ultimă oră! Iată cum vom plăti consumul de gaz pentru ultimele zile din octombrie

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Abonare
Moldovagaz a emis un comunicat de presă în care explică în ce mod se va calcula plata pentru consumul de gaz în ultimele zile din octombrie, care nu au fost incluse în perioada de facturare pentru luna precedentă.
CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Întreprinderea Moldovagaz explică modul în care se va calcula plata pentru consumul de la sfârșitul lunii octombrie, care nu a fost inclusă în factură, întrucât perioada de facturare nu coincide cu luna calendaristică.
Anunțul a fost făcut în condițiile în care pe 9 noiembrie Agenția pentru Reglementare în Energetică, la solicitarea Moldovagaz, a aprobat noile tarife provizorii la gaz. Astfel, moldovenii vor achita în noiembrie de două ori mai mult, adică de la 4,30 lei pentru un metru cub de gaze la 10,26 lei.
Moldovagaz precizează că volumul de gaze naturale consumat până la data de 1 noiembrie, care nu a fost inclus spre facturare consumatorilor casnici pentru luna octombrie curent, urmează să fie facturat la prețul în vigoare pe parcursul perioadei de consum de facto, și anume celui aplicat până la sfârșitul lunii octombrie 2021 - de 4298 de lei pentru o mie de metri cubi plus 8% TVA.
Cu alte cuvinte, consumul din ultimele zile din octombrie va fi achitat în conformitate cu vechiul tarif la gaz.
Moldovagaz precizează că furnizorul emite facturi de plată pentru gaze naturale în baza indiciilor echipamentului de măsurare înregistrați până la data intrării in vigoare a noului preț la gaze naturale sau, în condiția lipsei acestora, a consumului mediu zilnic.
Amintim că Republica Moldova a semnat prelungirea contractului de furnizare a gazelor naturale cu Gazprom pentru o perioadă de cinci ani. Prețul pentru luna noiembrie este de 450 de dolari pentru o mie de metri cubi.
Fluxul de știri
0