Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ministrul de Externe se află astăzi la Moscova: Când se va întâlni cu Lavrov

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Nicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Externe Nicu Popescu se va afla timp de două zile la Moscova, unde se va întâlni și cu omologul său rus Serghei Lavrov.
CHIȘINAU, 16 nov - Sputnik. Ministrul de Externe, Nicu Popescu, merge în capitala Federației Ruse. Vizita oficialului moldovean este programată pentru ziua de astăzi și pentru 17 noiembrie.
La Moscova, Popescu are planificate negocieri cu Ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, întâlnirea va avea loc pe 17 noiembrie.
Potrivit reprezentantului oficial al MAE rus, ”în cadrul discuțiilor, miniștrii vor analiza probleme de actualitate ale cooperării bilaterale, cu accent pe tematica interacțiunii dintre departamentele de politică externă ale celor două țări”.
”Este planificat un schimb de opinii cu privire la problemele globale și regionale majore de interes reciproc. Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și a formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, UEEA și OCEMN”, a menționat Zaharova.
Ea a menționat că un loc important în cadrul negocierilor vor ocupa discuțiile despre starea actuală și perspectivele reglementării transnistrene.
La finalul săptămânii trecute, șefa cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, a declarat că după discuțiile dintre miniștrii de externe ai Rusiei și Republicii Moldova, la sfârșitul lunii noiembrie este programată și o întâlnire la nivelul comisiei interguvernamentale moldo-ruse.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Premierul Moldovei a spus când va pleca în vizită la Moscova
Fluxul de știri
0