Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Germania a suspendat certificarea proiectului „Nord Stream 2”

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaNord Stream
Nord Stream - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Abonare
Germania suspendă temporar procedura de certificare a proiectului „Nord Stream 2”, anunță agenția de presă RIA Novosti.
CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Agenția Federală Germană a Rețelelor a suspendat temporar procedura de certificare a Nord Stream 2 până la finalizarea procedurii de creare a filialei suedeze Nord Stream 2 AG pentru exploatarea tronsonului aferent magistralei și transferul de active majore și resurse umane la aceasta, a spus autoritatea de reglementare, potrivit RIA Novosti.
„Compania noastră face acest pas pentru a asigura conformitatea cu regulile și reglementările aplicabile. Nu comentăm detaliile procedurii, calendarul acesteia sau impactul asupra momentului punerii în funcțiune a gazoductului”, a comentat serviciul de presă al Nord Stream 2 AG.
Bundesnetzagentur a concluzionat că „operatorul gazoductului Nord Stream 2 poate fi certificat ca operator de transport independent doar dacă acest operator a fost înființat legal în conformitate cu legislația germană”.
Autoritatea de reglementare spune că Nord Stream 2 AG „a decis să nu-și modifice forma juridică existentă, ci să înființeze o filială în Germania exclusiv pentru a gestiona partea germană a conductei - această filială ar trebui să devină proprietarul și operatorul părții germane a gazoductului." Apoi, filiala va trebui să îndeplinească cerințele operatorului de transport independent.
„Procesul de certificare va fi suspendat până la finalizarea transferului de active și fonduri personale către filială și Bundesnetzagentur va putea verifica valabilitatea documentelor nou depuse ale filialei ca nou solicitant. Când aceste condiții prealabile vor fi îndeplinite, Agenția Federală Germană a Rețelelor va putea continua verificarea în restul perioadei de patru luni prevăzute de lege" - explică autoritatea de reglementare.
Fluxul de știri
0