Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Când vor putea intra în Israel cei vaccinați cu „Sputnik V”

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaIsrael
Israel - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Abonare
Anterior, s-a anunțat că Israelul va recunoaște oficial vaccinul rusesc Sputnik V începând cu 15 noiembrie.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Turiștii vaccinați cu vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V” vor putea intra în Israel abia de la 1 decembrie din cauza dificultăților tehnice cu procedura de intrare, transmite RIA Novosti cu referire la Ministerul Turismului din Israel.
Asta deși această țară a recunoscut oficial vaccinul pe 15 noiembrie.
„Din cauza dificultăților de natură tehnică și juridică în procedura, intrarea turiștilor vaccinați cu „Sputnik” va deveni posibilă începând cu data de 1.12.21. Până atunci, sistemele vor fi sincronizate, formulările și obligațiile legale au fost finalizate, iar mecanismul de intrare va funcționa fără neconformități”, se arată într-un comunicat al ministerului.
În mesaj se menționează că „începând cu 15 noiembrie Israelul recunoaște oficial vaccinul rusesc „Sputnik”, iar în prezent specialiștii de profil lucrează la sincronizarea sistemelor rus și israelian.
Israelul a închis granițele pentru turiștii străini în martie 2020. Din ianuarie până în februarie 2021, Aeroportul „Ben Gurion” a fost complet închis, inclusiv pentru israelienii care se întorc.
Fluxul de știri
0