Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Andrei Spînu vorbește despre construcția unei noi linii electrice în Moldova

Abonare
Vicepremierul Andrei Spînu susține o conferință de presă în care vorbește despre o nouă linie electrică aeriană urmează a fi construită în Moldova.
Andrei Spînu susține o conferință de presă după ce vineri a fost semnat un contract „pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova”. Este vorba despre construcția liniei electrice aeriene de 400 kV de transport a energiei electrice pe direcția Vulcănești – Chișinău.
”Documentul a fost semnat între Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) şi compania indiană KEC International, desemnată câștigătoare a licitației internaționale”, a scris anterior Spînu pe pagina sa de Telegram.
Amintim că atunci când Moldova s-a confruntat cu criza gazelor naturale exista riscul sistării furnizării energiei electrice de la centrala de la Cuciurgan. Guvernarea PAS, în repetate rânduri, a spus că dorește să diversifice sursele de energie electrică pentru a nu depinde de centrala din stânga Nistrului.
Fluxul de știri
0