Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Însăși Europa este vinovată că mii de imigranți merg acolo

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в международной конференции Artificial Intelligence Journey 2021
Президент РФ В. Путин принял участие в международной конференции Artificial Intelligence Journey 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Abonare
Vladimir Putin a declarat că Europa însăși a creat condiții ca sute de mii de oameni să meargă acolo.
CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Însele țările europene au creat condiții pentru adăpostirea imigranților, a declarat Vladimir Putin, comentând situația la hotarul polono-belarus, acolo unde s-au adunat mii de refugiați ilegali care vor să ajungă în Uniunea Europeană.
“Ei înșiși sunt vinovați. Eu am spus de ce: și din raționamente politice, și militare și economice. Ei înșiși au creat condiții ca mii și sute de mii să se îndrepte acolo. Iar acum caută vinovați, ca să-și decline responsabilitatea pentru evenimentele care au loc”, a declarat șeful statului rus la postul de televiziune „Rusia 1”, în cadrul emisiunii „Moscova. Kremlinul. Putin”.
El a menționat că Rusia nu are „absolut nicio implicare” în declanșarea acestei crize, iar toate acuzațiile aduse ei sunt doar o încercare de a transfera responsabilitatea pe seama altora.
Președintele rus s-a arătat mirat și de faptul că în scandalul imigranților este menționată compania rusească Aeroflot, mai ales în contextul unor posibile sancțiuni.
“Ce implicare are aici Aeroflot? Măcar un avion Aeroflot, cândva, i-a transportat (de imigranți din Asia în Belarus- n.n.)? Nu am auzit de așa ceva, dar admit că cineva s-a putut folosi de un avion și prin țări terțe să zboare. Dar ce implicare avem noi? Repet: este o încercare de a declina responsabilitatea pentru evenimentele care au loc acum”, a reiterat Putin, fiind citat de RIA Novosti.
Săptămâna aceasta, un grup numeros de refugiați, în special kurzi, s-au îndreptat prin Belarus la hotarul Poloniei, ca să pătrundă în Uniunea Europeană. În fața gardului de sârmă ghimpată s-au oprit în jur de două mii de oameni, ei au înfipt o tabără în apropiere de punctul de trecere Bruzghi din regiunea Grodnesk. Oamenii legii din Polonia nu-i lasă să treacă și atunci imigranți au încercat să forțeze gardul de sârmă ghimpată. Ei au fost împroșcați cu gaze lacrimogene.
Anterior președintele Belarusului a declarat că Minsk nu va putea mult timp să stăvilească valul de oameni din cauza sancțiunilor impuse de Occident pentru că nu are nici bani, nici putere.
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Politică
Lukașenko a spus că el este un pro-rus
Fluxul de știri
0