Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FOTO - Un covor moldovenesc va fi „așternut” pe o stradă din Capitală

© Photo : Facebook / Iv CebanНа проспекте Григоре Виеру аллею украсили национальным орнаментом
На проспекте Григоре Виеру аллею украсили национальным орнаментом - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Abonare
O stradă din Capitală va fi ornamentată cu elemente ale covorului moldovenesc. În prezent, muncitorii aplică pavajul.
CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Primarul Capitalei anunță că pe aleea Grigore Vieru va fi „așternut” un covor moldovenesc. Mai exact este vorba despre reabilitarea aleii și aplicarea pavajului cu elemente naționale. Potrivit lui Ion Ceban, covorul moldovenesc va fi aplicat pe porțiunea dintre strada pietonală Eugen Doga și strada Ierusalim.

„Aceasta este a treia etapă de reabilitare a obiectivului, pe care o realizăm împreună cu Agenția Turcească de Colaborare și Coordonare (TIKA)”, a scris Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Primarul a menționat că acum se lucrează pe porțiunea aleii din strada Albișoara și până la strada Ierusalim. Ceban a mai precizat că acolo unde deja a fost aplicat pavajul, deja se amenajează spațiul verde.
„Se lucrează la reabilitarea și amenajarea teritoriului adiacent monumentului. La final, de-a lungul întregii alei va fi instalat mobilier urban”, a adăugat primarul.
Ceban a mai scris că la prima etapă de reabilitare a aleii a fost instalat sistem de irigare, iluminatul stradal și camerele de supraveghere. La fel, a fost reabilitat și a vopsit gardul pe ambele sensuri de drum.
Fluxul de știri
0