Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom avea trenuri ca în Franța? Ce a făcut Popescu la Paris

© Photo : Facebook / Nicu PopescuNicu Popescu
Nicu Popescu
 - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Abonare
Vicepremierul Nicu Popescu la Paris: „Republica Moldova are nevoie de o diplomație economică activă, orientată spre atragerea investițiilor în economia națională”.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut la Paris o întrevedere cu Henri Poupart-Lafarge, președintele Consiliului de administrație și directorul general al grupului Alstom și Philippe Deleur, director pentru afaceri publice. Cei doi au discutat subiecte ce țin de lansarea cooperării bilaterale și perspectiva realizării investițiilor în țara noastră.
„Pentru că Republica Moldova are nevoie de o diplomație economică activă, orientată spre atragerea investițiilor în economia națională, fiecare deplasare externă conține cel puțin un element pe agendă pentru atingerea acestui obiectiv. Compania este lider mondial în sisteme integrate de transport, specializată în producerea echipamentelor feroviare și trenurilor de mare viteză, un promotor activ al mobilității sustenabile.” – a menționat ministrul Nicu Popescu.
Modernizarea căilor noastre ferate cu suportul Franței a fost și unul dintre subiectele centrale ale înțelegerilor convenite în timpul vizitei la Chișinău a șefului diplomației franceze Jean-Yves Le Drian, anunță într-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Precizăm că ministerul de Externe a făcut parte din delegația ce a însoțit-o pe președintele Maia Sandu în vizita de lucru de două zile (11-12 noiembrie) la Paris. Acolo șeful statului a participat la Forumul Păcii.
În cadrul acesteia, președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său francez, Emmanuel Macron.
Aceasta este cea de-a doua vizită a președintelui Maia Sandu în Franța. În perioada 3-4 februarie 2021, șeful statului nostru a mers la Paris, la invitația președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.
Fluxul de știri
0