Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, către OMS: Acceleraţi recunoașterea de vaccinuri și medicamente împotriva СOVID-19

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin, discurs la APEC
Vladimir Putin, discurs la APEC - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele rus Vladimir Putin a făcut apel către OMS să accelereze procedurile de recunoaștere a noilor vaccinuri și medicamente împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Vorbind prin videoconferință la summitul APEC (Cooperare Economică Asia Pacific), președintele rus a subliniat că recunoașterea reciprocă în timp util a vaccinurilor naționale și a certificatelor de vaccinare este unul dintre principalii factori pentru redresarea activității economice globale.
„Sunt sigur că, cu cât acest lucru va avea loc mai devreme, cu atât va fi mai ușor să se reia pe deplin afacerile globale, turismul și alte activități”, a spus Vladimir Putin, citat de Sputnik Italia.
Președintele rus a reamintit că Rusia a prezentat inițiativa de a se rezolva problema recunoașterii reciproce a vaccinurilor și certificatelor cât mai curând posibil, la recentul summit G20 de la Roma.
„OMS ar putea accelera procedurile de precalificare privind noile vaccinuri și medicamente, evaluând calitatea, siguranța și eficacitatea acestora”, a spus Putin în timpul summitului forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC).
Summitul APEC 2021 este prezidat de Noua Zeelandă și are loc în format multimedia. Sesiunea, care a reunit șefii de stat ai celor 21 de țări membre, a fost condusă de Jacina Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande. La finalul lucrărilor, a fost adoptată o declarație comună intitulată „Join, Work, Grow Together”.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Coronavirus
Doctor din terapie intensivă: Șase din zece pacienți cu COVID-19 nu vor pleca acasă
Fluxul de știri
0