Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: exercițiile NATO în Marea Neagră sunt o provocare serioasă pentru Moscova

© Sputnik / Evgeniy Paulin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Abonare
Vladimir Putin a declarat sâmbătă că exercițiile NATO în Marea Neagră reprezintă o provocare serioasă pentru Moscova și că Rusia nu are legătură cu criza de la granița dintre Belarus și Uniunea Europeană.
BUCUREŞTI, 13 nov – Sputnik, Doina Crainic. Exercițiile NATO în Marea Neagră reprezintă o provocare serioasă pentru Moscova, iar Rusia nu are nicio legătură cu criza de la granița dintre Belarus și Uniunea Europeană, a declarat sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin, citat de Sputnik France.
În comentariile postate pe site-ul Kremlinului, președintele rus Vladimir Putin a spus că speră că președintele belarus Alexander Lukașenko și cancelarul german Angela Merkel vor vorbi în mod direct despre criză, având în vedere că imigranții doreau în principal să ajungă în Germania.
NATO consideră că Belarusul este de vină pentru criza imigranților de la granița cu Polonia, o situație „inacceptabilă”, a declarat miercuri un reprezentant al Alianței, după o întâlnire la Bruxelles.
Guvernul de la Minsk este acuzat de luni de zile de Uniunea Europeană că ar fi încurajat o criză a migrației, ca răspuns pentru sancțiunile pe care UE i le-a impus pentru represiunea brutală a protestelor împotriva realegerii lui Alexandru Lukașenko în august 2020.
Situația s-a înrăutățit în ultimele zile odată cu sosirea a câteva mii de imigranți la granița cu Polonia.
Fluxul de știri
0