Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au contribuit la înverzirea plaiului: Cine și unde a plantat astăzi copaci - FOTO

© Photo : Представительство Россотрудничества в Республике МолдоваPlantarea copacilor
Plantarea copacilor - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Abonare
De Ziua înverzirii plaiului mai mulți oameni, printre care deputați și miniștri s-au alăturat inițiativei și au mers să sădească copaci prin mai multe localități ale țării.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Dis-de-dimineață, mai multe persoane au mers prin țară pentru a sădi copaci cu ocazia Zilei înverzirii plaiului, marcată astăzi. La campanie s-au alăturat și deputați, miniștri, dar și alți funcționari publici.
Printre cei care au mers să planteze arbori se numără și președintele Parlamentului Igor Grosu, împreună cu echipa sa. Aceștia au mers în Codrii Moldovei pentru a sădi copaci.
Și reprezentanții Ministerului Sănătății, în frunte cu Ala Nemerenco, au decis să pună umărul la înverzirea plaiului. Aceștia au plantat copaci în apropierea localităţii Gura Galbenei, din rionul Cimișlia.
„Eu cred că este foarte important ca fiecare dintre noi să sădească măcar un copac și să facă lucruri frumoase pentru țara noastră. Ne bucurăm foarte mult că plantăm salcâmi, aici, în apropierea localității Gura Galbenei. În acest mod, contribuim la salvarea planetei, care are nevoie de oxigen”, a menționat ministrul Sănătății.
Și echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a alăturat campaniei naționale Ziua înverzirii plaiului natal. Astfel, diplomații au mers împreună cu familiile lor în satul Troian, raionul Leova, unde plantat ghinde de stejar pe o suprafață de 1,5 hectare.
Primarul Capitalei Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că a sădit copaci în parcul „Dendrariu” din Capitală.
„Aici au fost plantați 49 de arbori pe una din aleile parcului, care semnifică cele 49 de orașe ale lumii, în care există câte o stradă ce poartă numele de Chișinău. Pe alee a fost sădit și un copac, simbol al toleranței în contextul Zilei Internaționale a Toleranței ce este marcată în fiecare an la 16 noiembrie, pentru a îndemna omenirea la înţelegere, deschidere şi respect reciproc”, a scris Ceban.
La campanie s-a alăturat și vicepremierul și ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” la fel s-a alăturat inițiativei și a sădit copaci alături de colegi și studenți.
„Astăzi ne bucurăm de o zi frumoasă, cu mult soare, iar noi putem face împreună fapte mărețe pentru o Moldovă înfloritoare și o societate sănătoasă. Îndemnăm toți cetățenii țării să iasă afară și să participe la acțiuni de înverzire a plaiului nostru natal”, a scris rectorul Emil Ceban.
Nu au rămas indiferenți față de natură nici angajații Serviciului Fiscal de Stat. Aceștia la fel au mers să sădească arbori.
Este de menționat că Ziua Națională de Înverzire a Plaiului este marcată din anul 1995. Inițial, acțiunea de înverzire avea loc primăvara, în luna aprilie, iar din anul 2011, aceasta se desfășoară în ultima sâmbătă a lunii octombrie.
Fluxul de știri
0