Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când vor începe vremurile bune în Moldova: Răspunsul premierului

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul Gavrilița a anunțat când ar putea înceta creșterea prețurilor în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Prognozăm că creșterea prețurilor va începe să scadă spre a doua jumătate a anului viitor. Declarația a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița, în cadrul unei emisiuni televizate, în contextul creșterii prețurilor la combustibil și scumpirea facturilor.
Fiind întrebat când totuși se pot aștepta cetățenii că acele vremuri bune promise în alegeri să înceapă, premierul a comunicat că:
”Ne uităm la prognozele pentru anul viitor. Vedem că această creștere globală a prețurilor se așteaptă continue până la sfârșitul anului, poate începutul anului viitor, și apoi să scadă. Noi, de asemenea, prognozăm că creșterea prețurilor va începe să scadă spre a doua jumătate a anului viitor”, a spus Gavrilița.
Totodată, prim-ministrul a comunicat că Guvernul va prezenta săptămâna viitoare bugetul pentru anul 2022, dar și va veni cu noutăți în privința salariului minim și salariilor în sectorul bugetar.
”Vom veni săptămâna viitoare și cu bugetul pentru anul 2022. Acest un miliard 600 de milioane de lei pentru compensații pentru criza gazelor, pentru compensații în baza veniturilor, compensații pentru gaze, compensații pentru căldură, și vom veni și cu noutăți bune în privința salariului minim și salariilor în sectorul bugetar”, a afirmat premierul.
Oamen din raionul Briceni, Republica Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Analize și opinii
Inflația crește rapid în Moldova: Produsele alimentare se scumpesc cel mai mult
Amintim că marți, 9 noiembrie, Agenția pentru Reglementare în Energetică, la solicitarea Moldovagaz, a aprobat noile tarife provizorii la gaz. Astfel, moldovenii vor achita de două ori mai mult, adică de la 4,30 lei pentru un metru cub de gaze la 10, 26 lei.
Vineri, 5 noiembrie, Moldovagaz a expediat către ANRE cererea cu privire la majorare a tarifelor la gaze. Tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale la prețuri reglementate pentru anul 2021 ar trebui să crească de la 4 128 la 9 396 lei pentru o mie de metri cubi.
Republica Moldova a semnat prelungirea contractului de furnizare a gazelor naturale cu Gazprom pentru o perioadă de cinci ani. Prețul pentru luna noiembrie este de 450 de dolari pentru o mie de metri cubi.
Fluxul de știri
0