Mesajul premierului Rusiei pentru Moldova, la Consiliul șefilor de guverne ai CSI - VIDEO

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaMihail Mișustin
Mihail Mișustin - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Federației Ruse Mihail Mișustin a salutat prezența premierului moldovean Natalia Gavrilița la Consiliul șefilor de guverne ai CSI, care s-a desfășurat astăzi în format online.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Prim-ministrul Federației Ruse Mihail Mișustin și-a exprimat speranța că Republica Moldova va continua să contribuie activ la dezvoltarea relațiilor comerciale în cadrul Comunității Statelor Independente.
„Pentru prima dată la Consiliul nostru participă prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița. Sperăm că Moldova va continua să se implice activ în cadrul Comunității și va aduce un aport constructiv în efortul nostru comun de a întări cooperarea comercială în formatul CSI”, a declarat Mihail Mișustin la Consiliul șefilor de guverne ai CSI.
Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a vorbit despre perspectivele intensificării cooperării comerciale în cadrul ședinței Consiliului șefilor de guverne ai Comunității Statelor Independente (CSI), care s-a desfășurat în format de teleconferință.
În cadrul discursului său, Gavrilița a menționat că Republica Moldova optează în continuare pentru dinamizarea relațiilor comercial-economice și social-umanitare în cadrul CSI.
”Suntem orientați spre îmbunătățirea climatului investițional pe platforma CSI, facilitarea schimbului de mărfuri, eliminarea barierelor și impedimentelor în calea circulației mărfurilor, serviciilor și oamenilor, în cooperarea deschisă și reciproc avantajoasă”, a declarat Gavrilița.
A fost făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice și efectelor restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecției asupra proceselor economice.
”Îmi exprim recunoștința partenerilor noștri din cadrul CSI care oferă asistență și sprijin Republicii Moldova în eforturile autorităților de gestionare a crizei pandemice și atenuarea consecințelor acesteia asupra populației. În condițiile actuale nefavorabile, obiectivul nostru comun este conjugarea eforturilor în minimizarea efectelor negative ale pandemiei COVID-19 asupra economiei statelor noastre”, a menționat Natalia Gavrilița.
Șefa Executivului a semnat, împreună cu omologii săi din ţările CSI, înțelegeri axate pe intensificarea colaborării în domeniul sănătății, culturii și infrastructurii feroviare.
La 8 decembrie se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente. Republica Moldova a ratificat Acordul în aprilie 1994.
Fluxul de știri
0