Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost emis mandat de arest în privința lui Veaceslav Platon

© Sputnik / Mihai CarausVeacesla Platon
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Procuratura Anticorupție anunță că a fost emis mandat de arest în privința lui Veaceslav Platon.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Procurorii anticorupție au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv în privința controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.
"În după amiaza zilei de 11 noiembrie curent, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au admis demersul procurorilor și au eliberat mandat de arestarea în contumacie, în privința lui Platon Veacealav, pe un termen de 30 zile", se arată într-un comunicat de presă emis de Procuratura Anticorupție.
Mandatul de arest a fost eliberat de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în dosarul în care Platon are calitate de învinuit pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare BC „Moldova-Agroindbank” SA și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat.
Ieri, procurorii anticorupție l-au citat pe Platon pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite generic „Laundromat”, în contextul executării cererii de asistență juridică internațională în materie penală, formulată la 6 septembrie, anul curent, de către autoritățile competente ale Federației Ruse.
"Prin urmare, Platon Veaceslav a fost citat pentru aducerea la cunoștință a ordonanței de punere sub învinuire din 20.05.2021, emisă de reprezentantul organului de urmărire penală al Departamentului de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse", se mai arată în comunicat.
Amintim că la începutul lunii septembrie, Biroul Interpol din Moldova a solicitat ca Veaceslav Platon să fie dat în căutare internațională.
Fluxul de știri
0