Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Dictarea geografică-2021”: la Chișinău sunt așteptați participanți la Casa Rusă

© Sputnik / Mihai CarausРоссийский центр науки и культуры в Кишинёве
Российский центр науки и культуры в Кишинёве - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Pasionații de geografie din Moldova își vor putea testa forțele la „Dictarea geografică”, care va avea loc pe platforma Casei Rusă.
CHIȘINAU, 11 nov - Sputnik, Irina Caruș. Acțiunea educațională internațională „Dictarea geografică” din 2021 în Moldova va avea loc la Casa Rusă din Chișinău. Organizatorul acțiunii este Societatea Geografică Rusă.
Sarcinile pentru participanții la „Geodictant-2021” au fost împărțite în mod tradițional în patru opțiuni, câte 40 de întrebări fiecare. Opțiunile sunt împărțite în două părți. Prima, cea de bază, conține 10 întrebări. Acesta este practic o încălzire, un fel de program educațional bazat pe fapte general-cunoscute din geografie. A doua parte va necesita altfel de cunoștințe și o abordare diferită. Potrivit organizatorilor, răspunzând la cele 30 de întrebări, va trebui să „aplicați gândirea imaginativă, logica și erudiția”.
Dictarea care se va desfășura cu prezența fizică a participanților va avea loc pe 14 noiembrie, va începe la ora 11.00 și va dura 45 de minute. Pentru a deveni participant la acțiune, trebuie mai întâi să vă înregistrați la telefon 022 22 01 70. Este obligatoriu ca participanții la dictare să aibă certificat Covid-19 și mască igienica.
Este oferită și versiunea online a „Geodictării-2021”, aceasta se va desfășura din 14 noiembrie, ora 14:00, până pe 24 noiembrie, 1400 - ora Moscovei (ora Chișinăului - cu o oră mai devreme). „Acțiunea online începe pe site-ul dictant.rgo.ru în aceeași zi ca și dictarea cu prezență fizică, dar va dura câteva zile pentru ca toată lumea să aibă timp să-și testeze cunoștințele”, notează organizatorii.
Dictarea geografică are ca scop popularizarea cunoștințelor geografice, precum și creșterea interesului pentru știință. Acțiunea are loc anual din 2015, participanții la dictare răspund anonim la întrebări despre geografia Rusiei.
În cei șase ani de desfășurare a proiectului, la el au participat aproximativ 1,8 milioane de oameni. Pentru prima data, dictarea s-a desfășurat la nivel internațional în 2017: în 25 de țări ale lumii. Trei ani mai târziu, în 2020, numărul țărilor participante, inclusiv Rusia, a ajuns la 110. Acțiunea a avut loc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii, și chiar în spațiu - pe Stația Spațială Internațională.
Mikhail Davîdov - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Rusia
Davîdov: Popoarele noastre ortodoxe au mai multe asemănări decât deosebiri
Fluxul de știri
0