Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cercetătorii militari au creat un supliment care reduce concentrația de COVID în organism

© Inquam Photos / Octav GaneaCOVID-19
COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Cercetătorii ruși au creat un supliment alimentar care poate reduce de 16 ori concentrația de COVID-19 la un pacient.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Cercetătorii celui de-al 27-lea Centru Științific (SC) al Ministerului Apărării al Federației Ruse au creat un supliment alimentar unic „KovBAD”, care poate reduce de 16 ori concentrația de COVID-19 la un pacient, a declarat șeful trupelor de apărare împotriva radiațiilor chimice și biologice general-locotenentul Igor Kirillov într-un interviu pentru publicația „Krasnaia zvesza”, transmite RIA Novosti.
„După o evaluare a eficacității lor împotriva COVID-19 la începutul lunii noiembrie, unul dintre suplimentele alimentare a primit certificat de înregistrare de stat.
Experimentele noastre au arătat că deja în a doua zi de utilizare a suplimentului alimentar biologic activ numit „KovBAD”, cantitatea de virus din nazofaringe este redusă la jumătate, iar în a șasea zi, concentrația sa este redusă de 16 ori. Ca urmare, impactul asupra organismului uman scade și el, boala decurge cu mai puține complicații”, a spus el.
Potrivit lui Kirillov, principalele ingrediente ale suplimentelor alimentare dezvoltate în al 27-lea Centru Științific al Ministerului Apărării al Federației Ruse sunt extractul de aronia, echinaceea, fucoidanul, hidrolizatul de calmar din Pacific și alte substanțe de origine naturală care sporesc apărarea antivirală a organismului.
Institutele științifice ale Forțelor Armate ale Federației Ruse lucrează la mijloacele de combatere a COVID-19 încă de la începutul pandemiei. Astfel, al 48-lea Institut Central de Cercetare pentru Protecție împotriva radiațiilor chimice și biologice, împreună cu Centrul Gamalei, a participat la dezvoltarea vaccinului „Sputnik V”. În plus, specialiștii institutului creează vaccinuri împotriva coronavirusului sub formă de gumă de mestecat.
Fluxul de știri
0