Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinarea împotriva COVID ar putea deveni obligatorie în Moldova? Răspunsul premierului

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a prezentat astăzi raportul de activitate a Guvernului la 100 de zile de mandat și a răspuns la întrebările jurnaliștilor.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Natalia Gavrilița a fost întrebată de o jurnalistă dacă poate da asigurări că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va deveni obligatorie în țara noastră. Premierul a evitat însă să ofere un răspuns clar la acest subiect, precizând doar că vaccinarea rămâne o prioritate pentru Guvern.
„Procesul de vaccinare trebuie să rămână o prioritate, chiar dacă valul de pandemie scade. Noi vedem că efectele pandemiei sunt complexe. Ele afectează și economia globală, ele afectează economia în Moldova, ele afectează sănătatea afacerilor, educația copiilor noștri și, de aceea, noi trebuie să facem tot posibilul împreună, fiecare prin responsabilitatea sa, ca să ajungem la normalitate”, a spus Natalia Gavrilița.
Oficialul a mai spus că Guvernul va insista în continuare pe implementarea politicilor care prevăd prezentarea obligatorie a certificatului COVID-19.
„Noi vom continua să ducem această politică de solicitare a certificatului COVID atunci când suntem în codul roșu, inclusiv pentru anumite grupuri ocupaționale”, a menționat Gavrilița.
De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 895.607 persoane au încheiat schema completă de imunizare în Republica Moldova.
În ultima săptămână a fost înregistrată o scădere semnificativă a numărului de persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19. În perioada 2 - 9 noiembrie, 25 480 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, cu 34% mai puțin față de săptămâna precedentă.
Până acum, 26% din populația generală a Republicii Moldova a fost vaccinată cu schema completă de vaccinare. În această statistică nu este inclusă cifra persoanelor vaccinate peste hotare.
Fluxul de știri
0