Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Decis: Medicii nevaccinați nu vor mai primi 16 mii de lei în cazul infectării cu COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Lucrătorii medicali care nu se vor vaccina nu vor mai fi eligibili pentru a primi indemnizația unică oferită de stat în cazul infectării cu COVID-19.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Angajații din sistemul medical care vor refuza să se vaccineze nu vor beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei în cazul infectării cu COVID-19. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de deputați în lectura a doua.
Totodată, decizia vizează în mod similar și acordarea indemnizației unice în mărime de 100 de mii lei pentru cazurile de deces în rândul personalului implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere cu COVID -19.
Proiectul de lege a fost înaintat Parlamentului pentru examinare și adoptare după ce a fost aprobat de Guvern. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat înainte de aprobarea proiectului în Cabinetul de Miniștri că această decizie vine să facă egalitate între cadrele medicale și cele didactice care sunt obligate să prezinte testul negativ la COVID-19, odată la două săptămâni, în cazul în care nu dețin certificatele de vaccinare.
Nemerenco declara atunci că Guvernul nu va „agrea moftul angajaților medicali de a nu se vaccina, de a lucra în secții COVID-19 și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire”.
În prezent, peste 91 la sută dintre lucrătorii din domeniul sănătății sunt vaccinați cu prima doză, iar peste 86% au primit rapelul.
Ambulanțe, bolnavi covid-19 - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Societate
Moldova, pe primul loc la capitolul decese din cauza COVID-19
Amintim că campania de vaccinare în Republica Moldova a început pe 2 martie. Până în prezent 895 607 de moldoveni s-au imunizat cu schema completă.
Fluxul de știri
0