Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi funcționari, reținuți după ce au șantajat o mamă cu patru copii

© Pixabay / ROOKIE23reținere
reținere - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Procuratura Generală a oferit detalii pe cazul a doi angajați ai Biroului Migrație și Azil care au fost reținuți după ce au șantajat o mamă a patru copii.
CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Doi angajați ai Biroului Migrație și Azil au fost reținuți după ce au șantajat o mamă cu patru copii. Aceștia au estorcat de la victimă mii de lei pentru a nu extrăda familia în Ucraina.
Potrivit unui comuniat emis de Procuratura Generală, indivizii au cerut 8 000 de lei, în diferite tranșe, de la femeia originară din Ucraina – mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de angajații Biroului Migrație și Azil era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în țara noastră. Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, aceștia promiseseră victimei scutirea de amendă și prelungirea perioadei de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.
Astfel, cei doi funcționari au fost reținuți în flagrant, în momentul în care urmau să primească suma de 8 000 de lei.
Totodată, în urma unei perioade de documentare a activității celor doi, oameni legii au stabilit că femeia nu este singura victimă a escrocilor. Anterior, aceștia au mai pretins și de la alte persoane sume de 8 000-10 000 de lei.
Procurorii PCCOCS urmează să decidă asupra necesității solicitării de aplicare a arestului față de persoanele bănuite.
Fluxul de știri
0