Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cristian Terheș dă în judecată Parlamentul European: „Tirania europeană e în floare”

Cristian Terhes - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Europarlamentarul român Cristian Terheș a anunțat miercuri că va acționa în judecată Parlamentul European după incidentul de marți.
Deputatul român în Parlamentul European Cristian Terheș a anunțat că va acționa în judecată instituția, deoarece nu i-a fost permisă lui și asistentului său intrarea în clădire pe nouă noiembrie fără a prezenta certificatul verde.
Terheș spune că a documentat cazul, inclusiv cu înregistrări video.
„Prin urmare, cum v-am zis, ieri mi s-a interzis accesul în Parlament, am filmat tot, am documentat, am scris, pentru că voi avea o acțiune în instanță împotriva Parlamentului European”, a declarat el într-o intervenție video pe pagina sa de Facebook.
Cristian Terheș a spus că deja miercuri, la o zi după incident, i s-a permis intrarea în Parlamentul European fără niciun fel de certificat verde, doar în baza legitimației de eurodeputat.
„Am revenit astăzi în parlamentul European. Cei de la intrare m-au văzut, le-am arătat legitimația, am intrat fără probleme, nu m-a întrebat nici pe mine, nici pe asistentul meu dacă avem certificat verde... am intrat fără probleme, pentru că așa e normal să intri”, a spus politicianul român.
El a mai chemat urmăritorii săi să nu accepte încălcarea drepturilor și libertăților lor fundamentale.
„Nu acceptați să fiți tratați ca niște animale, nu acceptați să vi se încalce drepturile și libertățile fundamentale, pentru că, odată ce acceptați lucrul acesta, acești tirani ai lumii nu se vor opri. Când s-au impus aceste restricții, au spus că va fi pentru o scurtă perioadă de timp... unde am fost și unde am ajuns”.
Terheș a punctat că el nu acceptă să i se încalce drepturile.
„Să nu poți intra și să îți faci activitatea de europarlamentari, în cazul nostru, de asistenți sau fiecare dintre voi pe unde lucrați? Îi permis așa ceva? Eu nu tolerez, nu accept niciodată să mi se condiționeze drepturile și libertățile de așa ceva”, a precizat europarlamentarul.

Terheș - „Tirania europeana e în floare”

Vădit indignat de situația creată marți la intrarea sa în clădirea Parlamentului European, Cristian Terheș a acuzat Europa de tiranie și că blocarea accesului în instituție este o „violare a Tratatului și legislației UE”.
„Tirania europeana e în floare. Azi, 09.11.2021, mie și încă unui coleg europarlamentar ni s-a interzis accesul in Parlamentul European pentru ca nu avem certificat verde. Acțiunea este o violare a Tratatului și legislației UE, dar asta nu face decât să ne motiveze și mai mult să luptăm pentru drepturi și libertăți. Evident, nu ne lăsăm!”, a menționat el.

Într-un live ulterior, Cristian Terheș a dezbătut mai multe teme, precum:

- De ce nu am fost lăsat să intru în Parlamentul European fără Certificat Verde?
- Ce înseamnă imunitatea parlamentară?
- Mai este UE o democrație sau devine o tiranie?
- Credeți că Certificatul Verde facilitează sau vă îngrădește drepturi?
Fluxul de știri
0