Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rusia dezvoltă un medicament pentru tratamentul COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEABolnav de COVID la spital
Bolnav de COVID la spital - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Centrul Gamaleia dezvoltă un medicament din anticorpi pentru tratamentul COVID-19.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia lucrează la crearea unui medicament din anticorpi pentru tratamentul COVID-19, a declarat directorul instituției, Alexandr Gințburg, pentru RIA Novosti.
„În luna ianuarie a anului viitor vom începe studiile clinice și sper că în trei-patru luni vom trece aceste studii clinice”, a adăugat sursa agenției.
În Rusia sunt deja în curs de desfășurare studii asupra mai multor preparate care vor putea fi utilizate pentru ajutarea persoanele infectate cu coronavirus. De exemplu, „MIR 19” de la Agenția Federală Medical-Biologica depășit deja a doua fază de testare. Acesta este un medicament etiotrop, în esență, un antidot împotriva virusului, a cărui acțiune se bazează pe mecanismul de interferență ARN. El constă din două componente: substanța activă - mici ARN interferenți - și peptida purtătoare.
Vaccinarea rămâne cea mai sigură formă de protecție. Potrivit ministrului rus al Sănătății, Mihail Murașko, procentul celor vaccinați în rândul pacienților cu o formă gravă de COVID-19 este mai mic de 0,03%, în timp ce marea majoritate a pacienților din spitale o constituie cei nevaccinați. La sfârșitul lunii septembrie, OMS a venit cu o declarație despre legătura dintre mortalitatea prin SARS-CoV-2 și refuzul imunizării preventive.
Fluxul de știri
0