Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iarăși se schimbă prețul la carburanți: ANRE a actualizat plafonul la benzină și motorină

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTcarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 11 noiembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-ar putea ieftini pe 11 noiembrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 11 noiembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 63 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu opt bani decât cel afișat pentru 10 noiembrie. Prețul la motorină scade cu doi bani și va costa 18 lei și 56 de bani.
ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Contor - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Politică
Se așteaptă scumpiri în lanț: Tarifele la energia termică, apă și canalizare vor crește
Fluxul de știri
0