Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia închide granița cu Belarus?

© REUTERS / BelTAСитуация на белорусско-польской границе
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Premierul Poloniei a numit condițiile în care vor fi închise punctele de trecerea a frontierei cu Belarus.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a anunțat că țara sa va închide noi puncte de trecere a frontierei cu Belarus dacă acestea vor fi asaltate de imigranți.
Polonia va închide noi puncte de control cu ​​Belarus dacă imigranții vor continua să le ia cu asalt, a declarat prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, după întâlnirea cu șeful Consiliului European, Charles Michel, miercuri, la Varșovia.
„În primul rând, ne gândim să închidem punctele de trecere a frontierei unde au loc atacuri”, a spus Moravetsky, fiind citat de RIA Novosti. El a amintit că punctul de control din Kuznica a fost închis deja de marți.
El a mai spus că așa se va proceda și cu alte puncte de trecere a frontierei, dacă Lukașenko nu va renunța la războiul său hibrid.
Moravetsky a mai menționat că aceste acțiuni, adică închiderea punctelor de control, va fi și „un fel de sancțiuni economice”.
Эсминцы ВМС США Портер, Дональд Кук и Франклин Рузвельт и британский фрегат Кент - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Analize și opinii
„Demonstrație de forță”: expertul a comentat acțiunile Statelor Unite în Marea Neagră
Fluxul de știri
0