Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

MAE rus: SUA încearcă să destabilizeze situația la granițele Rusiei

Nave NATO în Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Ministerul de Externe: SUA și NATO creează o grupare multinațională în Marea Neagră.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. SUA și NATO creează o grupare multinațională în Marea Neagră, acest lucru destabilizează situația la granițele Rusiei, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.
„Acești pași ai Statelor Unite duc la crearea unei grupări multinaționale de forțe armate, destabilizează situația în regiunea Mării Negre, în imediata vecinătate a granițelor ruse”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing, comentând informațiile cu privire la aflarea în Marea Neagră, din 30 octombrie, a distrugătorului cu rachete ghidate Porter al Marinei SUA și sosirea pe 4 noiembrie a navei de comandă Mount Whitney a marinei americane, precum și zborurile bombardierelor strategice ale SUA pe 6 noiembrie, la 100 de kilometri de frontiera Rusiei.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat anterior că exercițiile NATO în Marea Neagră sunt legate de intenția Washingtonului de a izola Moscova.
„Cred că exercițiile NATO sunt legate de dorința Statelor Unite și a aliaților săi de a aplica o politică de izolare a Rusiei, în pofida a tot ceea ce s-a spus în anii 1990 și a ceea ce a fost inclus în Actul fondator Rusia-NATO, care a fost complet încălcat în partea sa cheie”, le-a declarat reporterilor ministrul rus de Lavrov.
Săptămâna trecută, în bazinul Mării Negre a intrat distrugătorul american “Porter”, iar la începutul acestei săptămâni – nava amiral a Flotei a șasea “USS Mount Whitney”. Forțele navale ale SUA și NATO au anunțat că demarează operațiuni comune “pentru asigurarea securității și stabilității în regiune”.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat în context că militarii ruși urmăresc navele militare ale SUA în Marea Neagră și nu vor admite nicio provocare din partea acestora.
Эсминцы ВМС США Портер, Дональд Кук и Франклин Рузвельт и британский фрегат Кент - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Analize și opinii
„Demonstrație de forță”: expertul a comentat acțiunile Statelor Unite în Marea Neagră
Fluxul de știri
0