Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Gavrilița: Cât plătește statul și cât oamenii din tariful la gaz – video

Abonare
Șeful Cabinetului de Miniștri, Natalia Gavrilița, a explicat în cadrul ședinței Guvernului cu ce ajutor va veni statul pentru consumatorii casnici ca aceștia să-și poată onora plățile la gaze.
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a explicat în cadrul ședinței Guvernului cum va fi compensată majorarea tarifelor la gaze pentru consumatorii casnici.
Potrivit prim-ministrului, a fost extins ajutorul pe perioada rece a anului care va costa suplimentar bugetului de stat 523 de milioane de lei. Totodată, compensarea majorării de tarif la gazele naturale va costa suplimentar bugetului de stat 770 de milioane de lei. Iar compensarea creșterii de tarif la agentul termic va necesita 340 milioane de lei.
”Astăzi anunțăm un pachet total de compensare pentru 5 luni, adică noiembrie 2021 - martie 2022, estimat la 1,6 miliarde de lei. Este vorba de cheltuieli care se adaugă la sume deja acordate de Guvern pentru susținerea oamenilor pe timp de criză”, a declarat Natalia Gavrilița.
În acest context, premierul a explicat și semnificația acestor compensații pentru consumatorii finali.
Astfel, familiile nevoiașe care sunt eligibile de ajutor pe perioada rece a anului vor primi o îndemnizație de 700 de lei, cu 200 mai mult decât anterior. De asemenea, va fi extins numărul de familii care pot beneficia de acest ajutor. Este vorba despre 300 de mii de familii, cu 88 de mii mai mult decât anul trecut.
Fluxul de știri
0