Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Belarus: Mii de imigranți - la granița dintre Polonia și Belarus

Abonare
Mii de imigranți se află la hotarul beloruso-polonez, în preajma punctului de trecere a frontierei Bruzghi, în speranță că vor reuși să traverseze granița.
În acest film video, car a fost făcut miercuri dimineața, oamenii adună crengi uscate, aprind focuri, prepară mâncare și își amenajează locurile de dormit.
Anterior imigranții a afirmat că au plătit peste două mii de dolari pentru a obține viza belorusă, iar țara în care ar vrea ei să ajungă este Germania.
Potrivit Comitetului Grăniceresc de Stat din Belarus, la hotarul aceste țări cu Polonia se află în jur de două mii de oameni. Acesta a mai precizat că autoritățile belaruse le acordă imigranților ilegali în tabăra de corturi apă, ceai, produse alimentare, dar oricum se resimte un deficit al cestor produse, dar fiind că imigranții au format cozi imense.
Anterior, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a cerut țărilor UE să aprobe extinderea sancțiunilor împotriva Belarusului în legătură cu situația imigranților.
La rândul lor, prim-miniștrii Letoniei, Lituaniei și Poloniei au cerut sancțiuni mai dure împotriva Belarusului. În legătură cu creșterea numărului de încercări ale imigranților ilegali de a trece prin Belarus în Polonia și țările UE, Varșovia a acuzat în august Minskul că a declanșat criza imigrației în Europa.
Ministerul Apărării din Belarus a declarat neîntemeiate acuzațiile Poloniei de încălcare a frontierei de către personalul militar din Belarus și de implicare în criza migrației.
La rândul său, Ministerul de Externe al țării a avertizat Varșovia împotriva „folosirii oricăror provocări” împotriva Minskului „pentru a justifica posibile acțiuni militare ilegale împotriva persoanelor dezavantajate și neînarmate”.
Anterior, președintele Belarusului Alexander Lukașenko a spus că va slăbi controlul asupra imigrației la granițele cu țările occidentale.
Fluxul de știri
0